Saptamana trecuta am facut intr-o seara pizza siii...ma gandeam sa va arat si voua. Blatul e facut acasa, asa ca voi incepe prin a va arata cum sa-l faceti.
Ingrediente pentru blat:
- 250 g faina
- 10 g drojdie
- 1 lingurita ulei
- 1 lingurita zahar
- sare
- Salam de Sibiu
- Salam Sasesc
- ciuperci
- cascaval
- masline
- 1 ardei rosu
Si acum sa trecem la pregatirea blatului. Luam drojdia si o inmuiem in apa calduta, dupa care o amestecam cu faina si o framantam.
O lasam la dospit 15 minute sau chiar mai mult pana arata cam asa:
Pe o planseta de lemn presarata cu faina, intindem aluatul cu ajutorul facaletului. Punem hartie de copt intr-o tava si picuram putin ulei. Apoi asezam blatul in tava si il dam la cuptorul preincalzit, timp de 10 minute, la foc mic.
In acest timp pregatim ingredientele pentru pizza:
Curatam ciupercile si le taiem. Le punem la calit pana se rumenesc.
Taiem salamul, ardeiul, maslinele si razuim cascavalul.
Incepem sa asezam ingredientele pe blatul care a fost scos din cuptor.
Asezam salamul:
Apoi sosul de rosii (care trebuia pus inainte de salam, dar eu am ales sa-l pun acum...dar nu pentru ca am uitat :)) ), apoi ciupercile, maslinele, ardeiul, iar la urma cascavalul.
Dam tava in cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute, in functie de cuptor.
Si...tadaaaaaaaaa:
4 comentarii:
Ce pofta mi-ai facut! Si e preferata mea :-*
miaamyy :) carla, mi-ai facut o poftaaa!!!
Acum mi-am facut si eu mie pofta :)))))
Las ca si eu salivez acum :))))
Trimiteți un comentariu